Nu lasa lucrurile marunte sa te deranjeze

Ati simtit vreodata ca va simtiti destul de bine si ca brusc un lucru minuscul si neinteles va strica ziua? Nu stiti ce vreau sa spun?

Vorbesc despre momentul in care nu ai lapte pentru cafeaua ta, sau cineva te taie pe autostrada sau asteapta cincisprezece minute la oficiul postal. Cand cineva uita sa spuna „multumesc”, sau lasa rufele in ploaie sau nu este de acord cu gustul tau in filme. Cand arzi ouale la micul dejun, sau cineva mananca ultima inghetata sau e-mailul enervant de la un coleg care intreaba din nou unde sa gaseasca un fisier.

 

De ce sa lasati lucrurile mici sa va distruga ziua, cand puteti sa continuati la fel de binedispusi ca la inceput? Crede-ma, stiu ca acest lucru este mai usor de zis decat de facut, dar cel mai rapid mod de a nu lasa sa va deranjeze ceva, este sa nu va plangeti. Atunci cand va plangeti de ceva, veti mari situatia; atrag atentia asupra unei mici probleme si o face mai mare decat trebuie.

Am observat ca atunci cand ma plang, e aproape ca un reflex – ceva ce se intampla automat fara a ma gandi chiar la asta. Este un mod lenes de a face conversatii. Dar, daca faceti acest lucru, faceti efortul de a opri plangerea si lasati lucrurile sa mearga – veti observa o diferenta.

Stiu cand fac efortul, intotdeauna ma simt mai bine – si chiar am un efect pozitiv asupra oamenilor din jurul meu. (Stiu cu siguranta ca unii dintre cei pe care ii admir cel mai mult sunt cei care nu se plang niciodata si isi petrec ziua cu un zambet pe fata lor!)

De exemplu, „Sunt suparat pentru ca cineva a mancat ultimul cookie fara a-mi oferi unul” se transforma in „Sunt suparat pentru ca nimeni nu se gandeste la sentimentele mele”.  Indiferent de motivul real pentru care ati pierdut un cookie, adevarul este ca nu puteti controla lucrurile care vi se intampla, dar puteti controla modul in care reactionati. Realitatea situatiei este ca, pe masura ce lasati mai putin lucrurile sa va deranjeze, cu atat veti fi mai fericiti.31

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.