In cautarea disconfortului

Sentimentele de disconfort, frica si durere sunt neplacute. Dar ele sunt, de asemenea, un semn important ca o sarcina, un proiect sau o conversatie este valoroasa. In loc sa eviti aceste sentimente, fugi spre ele.
Uitati-va la proiectele curente si intrebati-va care vavor face sa va simtiti cel mai putin confortabil. Veti gasi ca aceste proiecte sunt extrem de valoroase si ca aversiunea dvs. este cauzata de faptul ca sunt dificile, frustrante si ambigue. In timp ce aceste sentimente sunt inconfortabile, ele sunt tocmai ceea ce face ca anumite experiente sa fie valoroase.

In mod similar, ganditi-va la conversatiile pe care le-ati inteles sa le aveti la lucru si acasa. Cei cu care esti cel mai avers sunt probabil cei mai importanti. Acelasi lucru este valabil si pentru proiectele DIY pe care le evitati; e-mailurile ramase fara raspuns in casuta dvs. postala; si cartile pe care ai vrut sa le citesti, dar au fost prea intimide pentru a incepe.

Oricine poate face sarcini usoare, dar putini vor sa faca acelea care ii fac incomod. Fugind spre disconfort, in loc sa va indepartati de ea, faceti ceea ce altii nu doresc – si, ca rezultat, aduceti o valoare unica. Acest lucru va ofera un picior pentru altii care nu doresc sa faca lucrarea.

A doua zi, am terminat The Defiant Ones, o serie de patru partide documentare despre aparitia lui Dr. Dre si a lui Jimmy Iovine. Ei sunt cei doi producatori renumiti de discuri care au co-fondat Beats by Dre si acum ruleaza Apple Music. In documentar, Jimmy povesteste fascinanta poveste despre cum a inceput. Imi place aceasta poveste.

Dupa ce a renuntat la colegiu, Iovine a primit o slujba de curatat intr-un studio de discuri. Un Paste, el a fost chemat sa lucreze in ziua libera (celalalt curatitor se pare ca era bolnav). Cand a sosit la studio, si-a dat seama ca povestea colegului sau care cheama bolnavul era o fabricatie. El nu a primit apelul ca sa poata curata – in loc sa stea in studio, era John Lennon. Seful lui Iovine la chemat doar sa vada daca va veni la un weekend de sarbatoare. Iovine a contribuit la producerea acelui album – si apoi a continuat sa produca albume de catre Bruce Springsteen, Lady Gaga, U2, Gwen Stefani si nenumarate altele.

Ray Dalio reaminteste aceeasi idee in cartea sa Principii (despre care am scris saptamana trecuta). In loc sa fie frustrat si coplesit de durere si disconfort, el a inceput sa vada aceste sentimente ca fiind „amintirea naturii ca exista ceva important de invatat”. El continua sa cheme reflectand asupra durerii si disconfortului cel mai valoros obicei pe care la dobandit.

Urmarirea disconfortului, a durerii si a fricii poate deveni cel mai important obicei pe care trebuie sa il dobanditi. E un semn ca trebuie sa rezolvi ceva important.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.