Echilibrul este o stare a mintii

Multi oameni considera ca echilibrul inseamna gasirea unui mod de „a face totul” si se apropie de viata ca si cum ar fi un puzzle gigant. Daca veti pastra doar jocul cu piesele, veti gasi in cele din urma combinatia potrivita de hacks de productivitate si sfaturi de gestionare a timpului si totul va iesi perfect.

Dar viata nu functioneaza asa. Cu totii avem timp limitat , bani si energie, iar la sfarsitul zilei, puteti face doar atat de multe. Niciun hack de productivitate nu va va salva daca incercati sa faceti mai mult decat puteti face fizic. Acesta este greu adevarul. Echilibrul este ceea ce se intampla atunci cand accepti aceasta realitate. Nu este vorba despre cat de mult faci. In schimb, este ce simti despre ceea ce faci. Trebuie sa faci pace cu limitele tale daca vrei sa ai orice speranta de a gasi echilibrul.

Intr-un anumit sens, este vorba despre luarea unei decizii. Trebuie sa va dati voie sa faceti alegeri dificile. De exemplu, sunt in prezent patru luni insarcinata cu cel de-al doilea copil si, din orice motiv, aceasta sarcina a fost incredibil de provocatoare. Nu am fost niciodata atat de obosit in toata viata mea. Realist, nu mai pot tine pasul cu tot ce faceam. Rutinele mele zilnice ieseau pe fereastra si, la inceput, mi se parea ca echilibrul la care lucrasem atat de mult pentru a realiza evaporarea peste noapte.

M-am straduit pana mi-am dat seama ca am de ales. As putea sa ma bat in picioare sau as putea sa-mi ajustat asteptarile. Il aleg pe acesta din urma. Casa mea este mai dezordonata ca niciodata, a trebuit sa angajez ajutor suplimentar pentru a-mi conduce afacerea, iar in unele zile, fiica mea are mai mult timp de ecran decat mi-as dori. Fac mai putin, dar in loc sa ma simt constant stresata sau nelinistita in privinta asta, viata mea se simte echilibrata pentru ca mi-am dat permisiunea sa o las mai moale.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.