Trebuie sa consumi energia pentru a avea energie

A avea energie este esential daca doriti sa deveniti mai productiv: energia este combustibilul pe care il consumati pe parcursul zilei pentru a obtine rezultatele muncii voastre. Daca epuizati energia la ora 14:00, nu veti reusi mult dupa aceea – probabil ca pur si simplu veti lucra la pilot automat, in loc sa va intoarceti sa lucrati la cele mai importante sarcini. Sau daca nu veti mai avea energie la ora 17:00, viata dvs. de acasa va deveni mult mai putin semnificativa si puteti ajunge sa va petreceti serile uitandu-te la Netflix si mancand.

Un lucru ironic pe care l-am descoperit despre investitia in nivelurile dvs. de energie este ca trebuie sa consumati energia pentru a face energie. De exemplu:

Este nevoie de energie si de vointa pentru a merge la sala de gimnastica, dar veti primi acea energie inapoi mai tarziu.

E nevoie de energie pentru a pregati mese sanatoase (si pentru a rezista celor nesanatoase), dar veti obtine si acea energie inapoi.

Este nevoie de energie si de unele planuri de a merge la culcare la o ora rezonabila, dar acest lucru va va da o multa energie si va veti concentra mai bine a doua zi.

Si in timp ce trebuie sa consumati energia pentru primi energie, trebuie sa petreceti timp pentru a o regenera. Acest cost adesea se simte prea tare. Pe termen lung, tacticile de productivitate cum ar fi dormitul suficient, mancarea sanatoasa si exercitiile fizice va vor permite sa produceti mai multa energie si sa va concentrati asupra muncii dumneavoastra. In acest fel puteti realiza mai mult in mai putin timp.

Cei mai productivi recunosc importanta consumului de energie si a timpului pentru a castiga mai multa energie.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.