Succesul ascunde problemele

Takeaway: Succesul ne poate distrage de la problemele care ne pot compromite realizarile viitoare si fericirea. Poate atrage atentia asupra a ceea ce trebuie remediat, poate oferi un fals sentiment de confort si poate duce la efecte secundare daunatoare. Fiti mereu in cautarea problemelor de remediat – in acelasi timp ramaneti recunoscatori (si umili) si recunoasteti pretul succesului pe care l-ati obtinut.

Ed Catmull, cofondatorul Pixar si fost presedinte, este pasionat de expresia „succesul ascunde problemele”. El vorbeste despre modul in care ultimul lucru pe care un studio de film vrea sa il faca dupa ce a lansat un hit impresionant este sa disece ce a mers sau nu – dar, in acelasi timp, el acorda mereu cautarea unor mici probleme de rezolvat ca piatra de temelie a succesului studioului. Catmull aprofundeaza aceasta idee in cartea sa, Creativity Inc.

Ma gandesc la aceasta idee foarte mult si este una pe care am vazut-o jucand in viata mea. Cu o munca grea, perseverenta si un noroc nebunesc, am experimentat succes in munca mea in ultimii ani. Cele doua carti ale mele au fost publicate in 20 de limbi, au vandut un numar surprinzator (cel putin pentru mine) de exemplare si sunt destul de norocos sa fiu invitat sa sustin multe discutii despre munca mea1. Pe cat de distractiv a fost acest succes, a ascuns, de asemenea, probleme din punctul meu de vedere.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.