Viata mea inainte si dupa

Viata mea inainte de minimalism

„ Traieste mai putin din obisnuinta si mai mult din intentie. ”- Necunoscut

Daca nu sunteti familiarizat cu termenul, trairea intentionata inseamna a trai cu un scop . Este sa stii DE CE faci lucrurile si sa fii fericit cu raspunsurile (sau daca nu, sa te simti imputernicit sa schimbi).  Este un concept simplu, dar unul pe care l-am trecut cu vederea inainte de minimalism.

Am luat decizii majore despre viata mea – totul, de la relatiile mele la cariera mea si la finantele mele – fara sa pun sub semnul intrebarii motivatia deciziilor mele. In schimb, m-am multumit sa traiesc pe auto-pilot, lasand impulsul vietii sa ma duca mai departe. De cele mai multe ori, am facut alegeri pur si simplu pentru ca este „ceea ce faceau toti ceilalti” si am presupus doar ca viata mea ar trebui sa urmeze status quo-ul.

  • Am cumparat o casa pe care nu mi-am dorit-o cu adevarat, deoarece mi s-a parut corect.
  • Am ramas in locuri de munca care m-au facut sa ma simt mizerabil pentru ca – din nou – mi se parea un lucru bun.
  • Chiar am stat intr-o casatorie despre care stiam ca nu este potrivita pentru mine, pentru ca …
  • Am repetat acest proces de luare pasiva a deciziilor inca o data si, poate, in mod surprinzator – nu am fost foarte multumit de alegerile mele. M-am simtit blocat si prins in viata mea.

Viata mea dupa minimalism

Acum, sa revenim la viata mea dupa minimalism si va invitam sa luati in considerare acest lucru … Cand iti declari casa, iei o multime de decizii cu privire la ce sa pastrezi si la ce sa dai drumul. S-ar putea sa te lupti la inceput, dar cu cat o faci mai mult, cu atat devine mai usor. Indiferent daca iti dai seama sau nu, te pricepi sa pui intrebari importante. De exemplu, sa ne imaginam ca detii cinci perechi de blugi, dar vrei doar sa pastrezi o pereche. Probabil ca ati incepe sa va ganditi la ce aveti nevoie de la blugii dvs., punand intrebari, cum ar fi:

  • Ce este mai important – stilul sau confortul?
  • In ce pereche de pantofi ma simt cel mai bine?
  • Ce stil se potriveste cel mai bine stilului meu de viata?
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.