Recompensarea lucrurilor bune cu puncte

Recompensarea pentru lucrurile bune cu puncte si cheltuirea punctelor obisnuite pentru vicii este o idee simpla care realizeaza mai multe lucruri:

  • Transforma viciile tale in recompense. Acest lucru este imens. Inainte, m-am simtit vinovata pentru fiecare bautura pe care am avut-o, o punga de chips-uri pe care am mancat-o sau o masa la care am comandat. Acum imi recompensez obiceiurile pozitive. Acest lucru imi permite sa ma simt uimitor de fiecare data cand imi place ceva – am castigat-o!
  • Limitati cat de des va rasfatati. Obiectele de obicei va permit sa va rasfatati chiar daca nu investiti in cele mai bune obiceiuri – numai la o rata semnificativ redusa. Acest lucru limiteaza cat de des va rasfatati atunci cand nu va construiti si obiceiurile pozitive.
  • Obiceiurile tale valoroase devin si mai atractive. Cele mai valoroase obiceiuri sunt adesea cele mai greu de continuat. Recompensandu-te, obiceiurile aversive – cum ar fi economisirea de bani si meditatia – se simt imediat mai pline de satisfactii si merita. In plus, unele obiceiuri noi sunt descurajatoare, deoarece ele produc dezavantaje pe termen scurt. De exemplu, pregatirea, postul intermitent si meditatia sunt obiceiuri care va vor beneficia pe termen lung, dar sunt descurajatoare pe termen scurt. Obiectivele habituale fac aceste activitati mult mai putin descurajatoare.
  • Va puteti rasplati pentru ca va impuscati obiectivele. Imi limitez numarul de puncte pe care le pot acumula in anumite scopuri zilnice – de exemplu, pot obtine doar un punct pentru post. Dar este posibil sa castigi un numar nelimitat de puncte pentru a lucra mai greu (arderea mai multor calorii) si meditatie mai multa25. Cu cat imi petrec mai mult timp pe aceste obiective, cu atat sunt mai mari beneficiile.
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.