Premiul pentru munca buna este mai multa munca

Cealalta zi, citeam cartea incantatoare a lui Haemin Sunim, Lucrurile pe care le poti vedea doar cand incetinesti. In ea, Haemin, un renumit profesor de meditatie budista, exploreaza cateva modalitati simple pe care le gandim diferit despre munca, relatii si alte domenii ale vietii noastre. In timp ce citeam cartea, un citat m-a lovit ca o tona de caramizi:

„O ironie cruda: recompensa pentru cineva care munceste din greu este mai multa munca.”

Motivul principal pentru care acest mic fragment al cartii m-a lovit atat de tare a fost faptul ca, in timp ce este in contradictie cu mare parte din ceea ce scriu, este, de asemenea, adevarat. Cand investim in productivitatea noastra si incepem sa realizam mai multe, suntem recompensati cu proiecte mai mari si mai importante. Responsabilitatile noastre se acumuleaza. Si ciclul continua. Cu exceptia cazului in care, desigur, nu permitem lucrurilor sa degenereze astfel.

Citatul m-a facut sa ma gandesc la o alta idee in ceea ce priveste productivitatea noastra. In timp ce ofertele suna bine, subliniaza de ce ar trebui sa avem un motiv puternic pentru a investi in productivitatea noastra in primul rand. Motivatia tuturor pentru a deveni mai productiv va fi diferita. Asa ar trebui sa fie.

Cateva motive aleatorii ar putea dori sa investesti in productivitatea ta (care probabil te-a determinat sa te abonezi la acest blog in primul rand):

  • Sa ai mai mult timp liber pentru a petrece cu familia si pe lucruri semnificative;
  • Pentru a castiga mai multi bani;
  • Pentru a obtine statut si recunoastere;
  • Sa te simti mai putin stresat si ca si cum ai avea lucruri sub control;
  • Pentru a castiga respect din partea colegilor.

Lista continua, dar probabil veti primi ideea. Daca nu esti atent, recompensa pentru investitia in productivitatea ta va fi mai multa munca.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.