Traim o viata mult prea aglomerata

In fiecare zi, mii de oameni viziteaza acest blog, iar marea majoritate a cititorilor mei au un lucru in comun: s-au saturat sa traiasca vieti aglomerate.

Ei s-au saturat sa se simta epuizati la sfarsitul zilei, obositi de sentimentul coplesit de volumul de lucruri din casele lor si obositi de a nu avea timp suficient pentru a face lucrurile care ii fac fericiti. Ei vin aici cautand idei care ii vor ajuta sa se descarce, sa-i ajute sa incetineasca si sa-i ajute sa traiasca cu mai multa intentie in viata lor de zi cu zi.

Ei vin sa caute solutii … dar rareori pun la indoiala de ce vietile lor sunt atat de ocupate si aglomerate in primul rand. Este asemanator unui medic care incearca sa trateze simptomele unui pacient fara sa stie cauza reala, nu credeti?

De fapt, am avut timp aseara sa ma gandesc la aceste intrebari pentru mine – de ce viata mea a fost atat de ocupata si aglomerata in trecut, si de unde provine acum viata mea, si am avut niste revelatii destul de mari.

M-am gandit sa le impartasesc aici cu speranta ca va voi incuraja.

Inainte de a putea simplifica, trebuie sa intelegeti de ce viata dvs. este ocupata si aglomerata in primul rand.

Ieri, in calatoria mea, ascultam un audiobook si am auzit un citat care a rezonat atat de adanc cu mine incat a trebuit sa ma opresc si sa scriu:”Fiind ocupat si coplesit poate fi, in mod paradoxal, cel putin o modalitate temporara eficienta de a ramane confortabil” – David Allen (Getting Things Done). Cred ca motivul pentru care acest lucru a lovit o astfel de coarda sensibila este faptul ca m-au chemat ceva in adancul meu, deja stiam ca este adevarat. A trai o viata aglomerata si aglomerata nu este distractiv pentru nimeni … dar e diavolul pe care-l stim. La urma urmei, se simte ca aproape toata lumea exista intr-o stare constanta de coplesire. (Incercati sa intrebati pe cineva ce face in aceste zile si va pot garanta ca 9 din 10 ori vor raspunde „ocupat”!)

Am devenit experti ca fiind ocupati.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.