Minimalismul in era digitala

Iata cateva lucruri practice, tactice pe care sper sa le adaptati:

1. Exista doi factori care fac ca unele aplicatii si site-uri sa va ofere dependenta:
Daca o aplicatie va ofera aprobarea sociala si daca va ofera o intarire pozitiva intermitenta (din cand in cand, intr-un interval imprevizibil, serviciul va ofera stimulare). Fiti atenti la ce aplicatii si site-uri va ofera aceste doua lucruri. Facebook, Twitter si Email sunt cateva exemple bune. Acestea sunt adesea aceleasi aplicatii care provoaca cele mai mari probleme de control atentional.

2. Intrebati modelul „consola constanta” de utilizare a telefonului.
In timp ce telefoanele noastre adauga destul de putine caracteristici vietii noastre, intrebati-va daca telefonul dvs. este un dispozitiv pe care doriti sa-l distrageti in mod constant pe masura ce va ocupati de responsabilitatile dvs. zilnice.

3. Realizati mai mult timp pentru singuratate.
Solitudinea este atunci cand mintea este libera de contributiile exterioare. Atunci cand ideile noastre cele mai bune vin la noi, pentru ca mintea noastra are sansa sa se gandeasca la problemele pe care le-am lovit cu un impas si sa procesam informatiile pe care le consumam. Cu cat petrecem mai mult timp, cu atat avem mai putin timp pentru singuratate.

4. Distragiile se vor intoarce mereu inapoi, indiferent de cat de bine ai ajuns la imblanzirea lor.
Majoritatea expertilor in productivitate pe care ii cunosc se confrunta cu aceeasi dilema: in ciuda eforturilor si intentiilor noastre cele mai bune, distragerea se strecoara inapoi. Chiar daca sunteti capabili sa distrageti distractia in mare, aduceti la cunostinta ce distragere se intorc in timp.

5. Incercati un declutter digital.
Un declutter digital este metoda prin care, pentru o perioada de 30 de zile, veti trece fara toate aplicatiile si distragerile digitale. Trucul, in acest timp, este sa alegeti cateva activitati pe care le veti inlocui cu distragerile – cum ar fi cititul, incepereaunei clase de improvizatie sau invatarea unui instrument. Acest lucru poate schimba relatia cu tehnologia spre bine.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.