Cum sa scapi de o zi proasta

PASUL 1: RECUNOASTE CE S-A INTAMPLAT
Cred ca una dintre cele mai mari provocari pentru depasirea unei zile proaste este uneori doar realizarea a ceea ce se intampla. Se poate intampla atat de repede; un minut nu sunteti in regula, atunci ceva nu functioneaza asa cum a fost planificat, si urmatorul lucru pe care il simtiti este starea de spirit.

Din aceasta cauza, cel mai bun pariu este sa incercati sa transformati lucrurile inainte sa scape de sub control, asa ca merita sa stii semnele de avertizare timpurie. Toti sunt diferiti, dar aici sunt cateva lucruri pe care le cunosc cand fac o urcare rapida intr-o zi proasta: renunt la gandurile negative („Nu pot sa fac asta” sau „Am renuntat!”)” si caut remedii rapide pentru a-mi spori starea de spirit, cum ar fi gustari nesanatoase sau cumparaturi fara minte.

PASUL 2: PAUZA DE PRESA
Odata ce va dati seama ce se intampla, urmatorul pas este sa apasati pauza; trebuie sa iesiti din propriul cap si, daca este posibil, din mediul actual. Duceti-va afara sau, daca sunteti intr-adevar blocat, doar inchideti ochii pentru cateva minute.

Luati cateva respiratii profunde si incercati sa uitati totul, dar in prezent. Nu va ganditi la ce s-a intamplat, nu va ganditi la ceea ce ati lasat sa faceti, nu va ganditi nici macar la incercarea de a va intoarce starea de spirit. Respirati doar pana cand mintea voastra incepe sa se linisteasca.

PASUL 3: FACETI ALEGEREA
Desigur, exista, din nefericire, cateva zile cu adevarat proaste in toata viata noastra, vestea buna este ca de cele mai multe ori „avand o zi proasta” este mai mult o alegere de atitudine decat rezultatul circumstantelor noastre.

Vestea proasta, totusi, este ca schimbarea atitudinii tale poate fi mult mai dificila decat ati putea crede initial (sau, cel putin, mi-am dat seama intotdeauna ca este cazul!). Este nevoie sa renunti la orice ar fi cel care te-a declansat in primul rand – ranire, furie sau dezamagire – si sa faci un angajament activ de a avansa.

Dar daca asta nu este ceea ce vreti – daca doriti sa va intoarceti ziua rea, atunci trebuie sa va angajati sa alegeti. Nu se face asta la jumatatea drumului; sa accepti ca ceea ce s-a intamplat este in trecut, trageti linia in nisip si pregatiti-va pentru un nou inceput.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.