De ce meditez pentru 21 sau 43 de minute – nici mai mult, nici mai putin

Data viitoare cand rezisti practicii tale de meditatie – sau orice alta sarcina – intreaba-te daca ai timp sa te uiti la o emisiune TV. Daca faceti acest lucru, aveti timp sa meditati – creierul dvs. se impotriveste ritualului. Eu scriu adesea despre beneficiile minunate ale meditatiei – inclusiv modul in care practica te va face mai concentrat si mai productiv. Am avut un ritual de meditatie de 30 de minute zilnic de ani de zile si in fiecare zi sunt sigur ca ma intorc de data asta de cateva ori.

In ultima vreme, in loc sa petrec 30 de minute pentru practica, am meditat pentru exact 21 de minute sau 43 de minute. Cu aceasta schimbare simpla, gasesc ca meditez mai mult decat am avut de ani de zile. Aceste numere nu sunt aleatoare: 21 de minute reprezinta o durata de 30 de minute de emisiuni TV fara reclame, iar 43 de minute reprezinta lungimea reala a unui episod tipic de ora.

Vizionarea TV este fara efort si ceva ce mintea noastra nu rezista, chiar si atunci cand suntem obositi. Pe de alta parte, ne opunem meditatiei. Mintea noastra ne spune ca nu avem timp pentru ritual, chiar daca am putea dedica, probabil, acelasi numar de minute pentru vizionarea televiziunii. Media americana urmareste in fiecare zi peste patru ore de televiziune – si asta nu include timpul petrecut in fata altor ecrane.

Acum, ori de cate ori incerc sa-mi justific calea de iesire dintr-o sesiune de meditatie altfel benefica, m-am intrebat: as face timp sa vizionez un episod din The Walking Dead, Breaking Bad sau Game of Thrones? Daca as putea, am mai mult timp sa meditez decat cred – 43 de minute, pentru a fi exact.

Daca nu am timp pentru unul dintre aceste episoade, o sa intreb: pot sa urmaresc un episod rapid al unui spectacol mai scurt, cum ar fi Arrested Development, How I Met Your Mother sau Friends? Daca as putea, am timp sa meditez timp de 21 de minute.

Cand spunem ca nu avem timp pentru ceva, ceea ce spunem cu adevarat este ca nu este o prioritate sau ca nu vrem sa o facem. Acest simplu schimb de minte va ajuta sa reduceti zgomotul – indiferent daca rezistati meditatiei, cititi o carte sau mergeti la fuga. Ceasul ticaie si depinde de tine sa decideti cum sa petreceti acel timp.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.