Cum crosetatul mi-a ajutat productivitatea

Cu putin timp in in urma, am avut reactia impulsiva de a invata sa tricotez.  Nu m-am asteptat ca hobby-ul sa ramana – asa cum pianul pe care l-am cumparat ca pe un capriciu a acumulat un strat usor de praf pe parcursul anului trecut, m-am gandit ca interesul meu in tricotat va fi la fel de trecator.

Bai, m-am inselat. De fapt, tricotarea de azi a devenit unul dintre hobby-urile mele preferate. Am tricotat in pauzele mele de lucru, in avioane in timp ce ascultam podcasturi si audiobook-uri, si in cafenele in timp ce savuram ceaiul meu de dimineata. M-am alaturat unui grup local de tricotat si m-am gasit cumpatand mai multe fire decat ma pot descurca cu adevarat. Si nu ma leg de relaxare si de a face lucruri pentru prieteni – in ultima vreme am inceput sa tricotez  din motive de productivitate.

Da ai citit corect, tricotez pentru productivitate

Beneficiile tricotarii sunt bine documentate. De exemplu, tricotarea a demonstrat ca distrage atentia de durerea cronica, impiedica scaderea functionarii creierului in timp ce imbatraniti, ajutata mamoria si combate depresia. Reduce chiar si ritmul cardiac.

Dar hai sa vorbim despre tricotat si despre productivitate – tricotez predominant pentru ca obiceiul ma ajuta sa ma odihnesc si sa-mi imprasti atentia. Pe blogul acesta scriu destul de putin despre puterea de a va lasa in mod deliberat mintea sa pluteasca, iar tricotatul este acel hobby care ma ajuta sa intru in acea stare. Sunt foarte mandru dupa ce reusesc sa tricotez ceea ce imi propun si am multe modele in cap carora abia astept sa le dau frau.

Ma duc sa imi pun o ceasca mare de cafea si cred ca ma apuc sa tricotez un fular caci tare frig mi-a fost zilele acestea…

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.