Esti intrerupt adesea? Esti mai productiv!

Cand lucrati la o activitate si sunteti foarte concentrati, intreruperile sunt, de obicei, numai bune pentru a va face sa lasati balta totul si sa luati o pauza pana va veti reapuca de acel task. Intr-adevar, in majoritatea timpului, intreruperile ne fac mai putin productivi. Exceptand situatia in care nu o fac.

De-a lungul ultimelor cateva luni, s-au derulat numeroase cercetari privind modul in care ne concentram si ce se intampla atunci cand focusul nostru estes deraiat. Rezultatele releva ca exista doua cazuri in care intreruperile sunt mult mai productive decat par:

– Cand sunt legate de ceea ce lucram in prezent;
– Cand ii ajuta pe ceilalti si ii motiveaza

In primul rand, intreruperile sunt adesea productive atunci cand sunt legate de ceea ce lucram in prezent. Cand suntem angrenati intr-o sarcina si ne intrerupem, ne poate lua pana la 26 de minute pentru a ne intoarce la task. Dar acest lucru este valabil numai atunci cand intreruperea nu are legatura cu proiectul la care lucram in prezent. Cand intreruperea are legatura cu ceea ce facem in acel moment, ne poate economisi timp. Cineva ne-ar putea intrerupe sa ne informeze despre ceva ce au descoperit ca ne-ar putea ajuta sau ar putea sa ne furnizeze informatii pe care le putem folosi pentru a economisi timpul. Si chiar daca intreruperea nu ne ajuta in mod direct, deoarece nu trebuie sa schimbam contextele mentale pentru a avea tendinta de a face acest lucru, suntem capabili sa ne intoarcem imediat la activitatea pe care o derulam.

Intreruperile sunt, de asemenea, adesea productive, deoarece, chiar daca acestea sunt o neplacere pentru noi, tot ele ne ajuta sa ii motivam pe colegi sa dea mai mult intr-o sarcina. Intreruperile sunt un rau necesar pentru a face o activitate colaborativa. Lucrarea pe care o facem nu exista individual; suntem parte a unui ecosistem de oameni care lucreaza spre un scop comun.

In timp ce intreruperea va face de obicei mai putin productiva, in realitate, realitatea este un pic mai nuantata. Intreruperile sunt de obicei o neplacere, dar in unele cazuri sunt mai productive decat se pare.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.