Cum sa iti organizezi timpul

Urmarirea timpului este ceva despre care scriu adesea si, pe buna dreptate, urmarirea timpului va ajuta sa obtineti o perspectiva asupra vietii dvs., astfel incat sa puteti determina daca modul in care va petreceti timpul este fidel prioritatilor dvs. si ceea ce este important. Este greu sa ne ocupam de complexitatea gestionarii si urmaririi timpului, inclusiv modul in care si de ce ar trebui sa pastram un jurnal de timp, povestile pe care ni le spunem in jurul modului in care ne gestionam timpul si ce invatam din urmarirea timpului in fiecare zi de ani buni.

Cum sa-ti urmaresti timpul
Urmarirea timpului dvs. este o practica destul de simpla. La fiecare jumatate de ora, notati modul in care v-ati petrecut timpul in acea jumatate de ora anterioara. Dupa ce aveti date de aproximativ o saptamana, le veti analiza. Privind jurnalul de timp,  va recomandam sa va intrebati cateva lucruri:

Ce va place la programul dvs.? Asigurati-va ca va celebrati castigurile si lucrurile pe care le faceti deja, in loc sa alegeti toate modalitatile pe care le puteti face mai bine.
Ce vrei sa faci mai mult?
Ce vrei sa faci mai putin? Oameni diferiti vor dori sa urmareasca diferite lucruri. De exemplu, in functie de situatia dvs., puteti fi interesat sa acordati o atentie speciala lucrurilor, cum ar fi timpul pe care il petreceti pentru treburile casnice, in fata televizorului, timpul liber alaturi de prieteni, ori alaturi de familie sau orele petrecute la birou.

Nu trebuie sa faceti un grafic pentru tot, dar veti dori sa aflati daca va petreceti timpul cu folos, in moduri importante pentru dvs. Urmarirea timpului tau necesita mai putin timp si atentie decat ai putea crede. Este nevoie de doar cateva secunde pentru a nota ceea ce ati lucrat in fiecare jumatate de ora de timp si, dupa ce v-ati inscris in practica, puteti actualiza foaia de urmarire a timpului la fiecare ora sau doua, notand ceea ce tocmai ati facut.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.