Alcoolul si legatura acestuia cu creativitatea

Alcoolul iti poate afecta productivitatea si o multime de lucruri legate de o rasucire de nivelul de creativitate.

Incepand cu experimentul meu de a bea apa o perioada, in timp ce am taiat bauturile alcoolice, zaharoase si cafeina, am inceput sa vad alcoolul printr-o lentila complet diferita: un mod de a imprumuta atat energie (cat si fericire). A bea cateva bauturi poate fi distractiv, dar de obicei trebuie sa platiti pretul ulterior.

Lista de profesionisti care sustin legatura dintre alcool si creativitate nu este lunga. Dar, cu acest lucru, uneori savurand o bautura sau doua, s-ar putea sa deveniti mai creativi, mai ales atunci cand nu depasiti doza recomandata. Alcoolul nu va ajuta, dar este mai probabil sa generati idei creative in timp ce va aflati sub influenta sa. Din acest motiv, sunt blocat de o problema sau vreau sa fac un brainstorming de proiect. Ma voi aseza cu un blocnotes si un pahar de vin, pentru a vedea ce idei apar. Creativitatea deoparte, alcoolul te poate duce, desigur, sa te dezlipesti si sa te distrezi putin mai mult atunci cand esti cu prietenii.

Dupa cum ati putut ghici, lista pentru consumul de alcool este mult mai extinsa. Alcoolul ne compromite somnul si energia si ne poate duce la cresterea in greutate si la supraalimentare. Pe de alta parte, este de neimaginat si dauneaza ficatului, creierului si sistemului nostru cardiovascular. De asemenea, poate creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Si acest lucru nu inseamna ca atunci cand suprasolicitam, avem mai multe sanse sa facem lucruri stupide decat regretam.

Din aceste motive, la fel ca in cazul cofeinei, merita alcoolul strategic si deliberat, in loc de obisnuinta. Inainte de a bea, intreaba: vei regreta ca ai imprumutat energia de maine? Costul de a va simti putin epuizat merita bucuria pe care o veti obtine astazi? Aveti de gand sa faceti un pic de munca creativa? Uneori, alcoolul valoreaza, dar nu este adesea suficient. Am inceput sa beau moderat si ma simt mai bine sa beau doua pahare la timpul potrivit.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.