3 masuri de siguranta cand folosesti polizorul unghiular

Un polizor unghiular are un disc de taiere abraziv, care este sufficient de puternic pentru a traia otel, beton si alte materiale dure. Prin intermediul energiei electrice, a aerului comprimat sau al unui motor alimentat cu gaz, aceste unelte rezistente la uzura necesita respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru a preveni ranile.

Iata 5 masuri de siguranta cand folosesti polizorul unghiular:

1.Cunoate-ti echipamentul

Unul dintre factorii cheie ai sigurantei atunci cand vine vorba de utilizarea echipamentului de atelier este cunoasterea in amanunt a fiecarui instrument. In acest fel, este putin probabil sa suferi vreun accident grav cauzat de utilizarea gresita a instrumentului. Un polizor unghiular este un instrument versatil care poate fi folosit pentru a lucra pe o gama larga de materiale dure, cum ar fi otelul, betonul, asfaltul sau ceramica.

2.Foloseste corect discul

Asigura-te intotdeauna ca utilizezi discul corect pentru o anumita activitate. Discurile sunt concepute pentru diverse sarcini si din acest motiv sunt fabricate dintr-o gama variata de materiale. Acesta este unul dintre motivele pentru care transforma polizoarele unghiulare in piese versatile de echipament.

Cu toate acestea, aceasta diversitate aduce dupa o sine o serie de pericole potentiale pe care operatorul trebuie sa le cunoasca. Discurile prezinta diverse nivele de cenusa sau duritate. Este important sa urmaresti instructiunile specifice fiecarui disc de taiere. De asemenea, este important sa fii constient de eventualele riscuri care ar putea fi aplicabile in functie de materialele pe care le tai. De exemplu, este esential ca apa sa fie folosita ca lubrifiant daca discul taie placi ceramice.

3.Masurile de siguranta si imbracaminte corespunzatoare

Polizoarele unghiulare pot fi foarte periculoase daca sunt utilizate in mod abuziv sau daca nu respecti masurile de siguranta. Acestea pot arunca resturile in timpul taierii materialelor, deci este important sa iti protejezi ochii purtand ochelari de protectie sau un scut de protectie. De asemenea, manusile sunt foarte importante atunci cand folosesti polizorul unghiular. In functie de materialele cu care lucrezi, poate fi necesar sa porti si o protectie pentru urechi si o masca de praf.

4.Operarea corecta

Polizoarele unghiulare sunt prevazute cu un maner lateral. Pentru o siguranta maxima si o usurinta in functionare, asigura-te ca utilizezi intotdeauna acest maner pentru a stabili un control maxim in timpul slefuirii. De asemenea, asigura-te ca roata sau dispozitivul de protectie a discului sunt bine fixate atunci cand folosesti polizorul unghiular.

Nu utiliza niciodata un disc de taiere fara a-l analiza in prealabil. Daca discurile sunt crapate, trebuie sa fie aruncate, deoarece sunt extreme de periculoase pentru utilizare.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.