Declutter pentru mediul digital

Un declutter digital – o idee pe care Cal Newport o popularizeaza in noua sa carte, Digital Minimalism – este un exercitiu in care va retrageti din majoritatea partilor din viata dvs. digitala timp de o luna, pentru a vedea care lucrurile simple va aduc o mai mare valoare.

Exercitiul este unul simplu, dar, dupa cum am aflat, va poate ajuta sa descoperiti lucruri precum:

  • care parti ale vietii iti dau cea mai mare valoare;
  • ce distrageri digitale va fac sa pierdeti timpul;
  • aplicatiile si site-urile de care sunteti dependent;

    Iata cateva sugestii simple pentru a va usura usor decluttter-ul digital:

Stiu ca prima saptamana va fi cea mai dificila. Ne gandim in jur de opt zile pentru a ne obisnui cu mai putina stimulare – inclusiv din lumea noastra digitala. Prima saptamana ar putea fi dificila, dar ramaneti cu ea. Deconectarea devine mult mai usoara dupa prima saptamana. Cand simtiti ca plictiseala apare, ce aplicatii doriti sa verificati mai intai? Acest lucru poate fi un semn ca v-ati conectat prea mult la aceste aplicatii.
Profitati de spatiul alb nou in calendar. Utilizati blocurile de timp pe care le eliberati atunci cand va deconectati de la lumea digitala pentru a va lasa mintea sa rataceasca, sa transforme ideile si sa devina mai creativi. Faceti declutter-ul impreuna cu sotia / sotul / partenerul dvs. Cand faceti un declutter digital, dai mai mult timp oamenilor din viata ta.
Este util sa aveti un memento scris si fizic cu privire la obiceiurile digitale pe care le schimbati pe care le vedeti in mod regulat – fie ca pastrati acea lista in notepad-ul pe care il folositi pe tot parcursul zilei, pe frigider sau pe tabla din biroul dvs.
Lasati telefonul la domiciliu mai des. Acest lucru ajuta la ameliorarea impulsului pe care il aveti pentru a-l verifica pentru mesaje noi. Este util sa faceti acest lucru pentru ambele blocuri de timp mai mici (de exemplu, atunci cand alergati la magazin pentru a obtine alimente) si blocuri mai mari de timp (pentru ziua de lucru).

Bucurati-va si aveti o saptamana minunata!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.