Sa nu ne mai comparam!

Scriu aceasta postare pentru a va invita la dezbatere.

De ce ne comparam atat de tare cu ceilalti? Recunoaste! Intri pe Facebook sau pe Instagram si vezi pozele prietenilor sau chiar ale necunoscutilor care sunt plecati in vacanta. Barcelona, Dubai, Tenerife, destinatii atat de indepartate de taramul nostru natal si de bugetul nostru. Apoi ne uitam la cariere. HR Manager, CEO, Business Analyst in corporaiti de renume. Program flexibil, pranzul platit la birou, transport gratuit si mai multe zile de concediu. De ce ei pot si noi nu?

Apoi sunt cei care marg la sala. Pe ei nu ii suport deloc! Abdomen lucrat, muschi, salate cu seminte de chia, pudra proteica si citate motivationale. Cum pot acesti oameni sa se trezeasca la 5 dimineata ca sa mearga la sala si apoi la birou? Adevarul este ca ei nu lucreaza, ori lucreaza part-time. Ori poate nu au scutece de schimbat acasa. Ori isi permit sa isi cumpere mancare in fiecare zi.

Vezi tu, ne comparam fara sa luam in calcul toate detaliile. Fiecare om are probreme si greutati. Surprinzator este faptul ca deseori ii invidiem pe niste oameni care cel mai probabil sunt nefericiti. Ce-ai crede daca ti-as spune ca acei oameni ne invidiaza de fapt pe noi? Poate ei tanjesc la o ciorba calda preparata cu dragoste de mama, de painea de pe vatra a bunicii sau de colegii de munca extrem de amuzanti.

Nu stii niciodata cu ce se lupta o alta persoana. Nu ii cunoastem temerile, problemele, grijile cu care se confrunta. Cu totii suntem afectati de ceva mai mult sau mai putin si sa ne comparam este cel mai urat lucru. Tu trebuie sa fii cea mai buna versiune a ta asa ca inceteaza sa lupti sa fii mai bun decat ceilalti. Fii mai bun decat tine! Ce zici de asta?

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.