De ce sa te odihnesti dupa proiecte mari

Potrivit cercetatorilor, senzatia de lipsa de puteri pe care o resimtim in urma predarii unui proiect important provine din doua surse:

  • Ca nu avem o destinatie clara pentru ceea ce urmeaza.

Cand lucram la un mare proiect important, stim exact ce trebuie sa facem pana cand proiectul este terminat. Odata terminat, cu toate acestea, nu avem o foaie de parcurs atat de clara pentru ceea ce ar trebui sa lucram. Din acest motiv, infrangerea dintr-un proiect mare se poate dezorienta.

  • Ca nu ne acordam suficient timp pentru a sarbatori si pentru a reflecta dupa realizari mari.

Obiectivele mari ne imping mai mult decat de obicei si ne determina sa lucram cu o intensitate mai mare. Acest lucru ne face sa fim mai productivi pentru o perioada de timp, dar dupa aceea trebuie sa ne odihnim pentru a putea crea din nou.

Reflectati asupra efortului depus pentru a crea ceva si pentru a va lasa pe spate, recunoscand ceea ce tocmai ati realizat. Luarea unei pauze este, de asemenea, critica. Trebuie sa lasati solul sa se odihneasca dupa recoltarea culturilor, altfel la un moment dat nu vor mai ramane substante nutritive. In mod similar, finalizarea unui proiect deosebit de mare va cere sa va lasati timp sa nu va ganditi la ceea ce urmeaza. In schimb, celebrati ceea ce ati facut, in loc sa va grabiti la urmatorul lucru.
Mi-am crescut timpul de meditatie, am citit mai mult fictiune si am complotat o calatorie distractiva sau doua. Am programat mai putin timp pentru a scrie si crea, si mai mult timp pentru a reflecta. M-am scufundat in cercetare si in idei noi pentru a vedea ce conexiuni au aparut. Pentru a sarbatori, am sarit peste munca si m-am tratat la cateva zile de spa.

In acest proces, am observat ca noile idei de proiecte au inceput sa apara de nicaieri – si ca tot mai multe idei au inceput sa cristalizeze in jurul celor pe care ma gandeam de ceva timp. Astazi, dupa cateva saptamani de tratare, odihna si reflectand asupra muncii grele, mintea mea se simte din nou proaspata.

Rezistati nevoii de a va grabi la ceea ce urmeaza dupa incheierea unor proiecte mari. Aveti nevoie de pauza – si meritati, de asemenea, sa sarbatoriti realizarile voastre.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.