Gasirea echilibrului in viata

In ultimii ani, am invatat multe despre gasirea echilibrului in viata.

Se dovedeste ca maternitatea si munca independenta sunt profesori mari. Cu ambele vin cereri aparent nesfarsite si se poate simti imposibil de mentinut. Se pare ca nu exista niciodata suficient timp, energie sau bani … sau cel putin asta este povestea pe care sunt adesea tentata sa mi-o spun.

Dar este adevarul? Cu cat imbatranesc, cu atat cred ca putem face timp pentru lucrurile care conteaza. Problema este ca cei mai multi dintre noi ne descurcam cu totul.

Cand eram mai tanara, ma gandeam ca gasirea echilibrului insemna sa ma pot dedica tuturor lucrurilor care erau importante pentru mine, intr-o masura oarecum egala, in fiecare zi.
Imagineaza-ti o scara de moda veche cu greutati care reprezinta tot „ar trebui sa fac” de pe ambele parti. Acestea includ lucruri precum:

  • Gasirea timp pentru ingrijirea de sine
  • Petrecerea timpului de calitate cu prietenii si familia
  • Faceti munca productiva
  • Pastrandu-mi casa curata
  • Si asa mai departe …

Ma asteptam sa fac toate aceste lucruri in fiecare zi si, daca o fac, scara a ramas la nivel, iar viata mea a fost „echilibrata”. In schimb, daca nu reusesc sa verific totul (ceea ce era aproape intotdeauna imposibil), scara ar fi inclinat intr-o parte si s-ar pierde echilibrul. M-as culca simtindu-ma ca un esec. O alta zi aparea si as fi luat-o din nou de la capat.

Dar aceasta a fost prima mea greseala. Cadrul cu care m-am judecat nu avea niciun sens. Era prea scurt. La urma urmei, obiectivul meu este sa traiesc o viata echilibrata – de ce am fost atat de concentrata pe ceea ce am putut realiza in doar 24 de ore?

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.