O carte buna despre fiecare – I

Imi place natura reflectiva a scrierii lui Cait si introspectia este incorporata in fiecare pagina a acestei carti. Iata cateva idei din conversatia noastra si din carte pe care sa le analizam in urmatoarea perioada de reflectie.

1. Recunoasteti modul in care scriptul implicit va poate modela obiectivele si valorile. Curiosul despre urmarea unei cai bine purtate este ca te gasesti involuntar inscris in scopurile si valorile care merg impreuna cu ea. Daca scriptul implicit spune ca ar trebui sa detineti o casa pana la 30 de ani, obiectivul dvs. ar putea fi sa gasiti un loc de munca cu sase cifre si sa compensati valoarea mai presus de orice. Exista o usurinta si confort in a urmari acest script implicit in modul pilot automat, fara a opri sa ascultam ceea ce ne dorim cu adevarat.

Determinarea a ceea ce apreciati este mai usor de spus decat de facut. Cait spune ca obisnuia sa aleaga valori si obiective corespunzatoare care erau mai aspirationale – mai degraba decat ceea ce dorea cu adevarat sa faca. Adesea, aceste valori aspirationale erau ghidate de sentimentul a ceea ce ar trebui sa faca.

2. Pentru a determina ce pretuiti, acordati atentie reactiei intestinale. Intuitia este un instrument puternic. Pentru a-ti identifica adevaratele valori, Cait sugereaza sa notezi alegerile care te fac sa te simti nelinistit. Ea da exemplul de a deveni vegetariana. Inainte de a face aceasta schimbare, Cait isi aminteste ca a comandat carne sau a spus „da” unui fel de mancare facut de parintii ei. De fiecare data era nemultumita de decizia sa. Daca te auzi rezistand ceva mereu, ia acele sentimente ca pe un semn ca poti trai in afara alinierii cu valorile tale. Rezumate, valorile tale sunt partea de jos a ceea ce nu-ti place.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.