Cum sa faceti pe cineva sa zambeasca

De fiecare data, mintea imi lumineaza cand stau intr-o cafenea alaturi de o cafea buna, studiind dimineata inainte de examen. Cand am fost saptamana trecuta intr-o cafenea, un cuplu de varsta mijlocie a purtat o discutie scurta si casual cu mine: unde am studiat, ce examen am avut, cate examene au mai ramas si chestii de genul acesta. Si apoi, dupa ce au plecat, au mai comandat o cafea in plus pentru mine, au plecat si mi-au urat mult noroc.

Cred ca motivul pentru care mintea mea clipesa in acel moment este acela ca am fost coplesit de cantitatea de bunatate pe care au aratat-o ​​pentru mine in acel moment. Intr-o clipa, am plecat de la a fi coplesit de examenul meu care avea sa vina peste cateva ore, ci sa fiu coplesit din cauza compasiunii pe care mi-au aratat-o ​​pentru mine.

Rapid inainte cu aproximativ o luna, stateam la Starbucks-ul de la universitatea mea. Dupa ce mi-am comandat bautura, mi-am scos portofelul din buzunar pentru a-mi plati bautura, cand barista a spus: „Nu, nu va faceti griji, fata de acolo a platit-o”. Dupa ce m-am apucat de ceai, m-am apropiat de fata, i-am dat o imbratisare uriasa si i-am urat o zi minunata. Chiar daca nu am fost stresat cu nimic in special, tot mi-a facut saptamana mai buna.

Si apoi repede inainte din nou, in urma cu doar zece minute, barista de la aceasta cafenea mi-a dat ceaiul gratuit, pentru ca am lasat o doamna mai in varsta sa mearga inaintea mea. Nu sunt sigur de ce am primit atata cafea sau ceai gratuit, dar nu conteaza prea mult. Compasiunea pe care o arati altor oameni inseamna adesea mai mult pentru ei decat puteti stii vreodata. Indiferent daca aratati compasiunea cumparand cuiva o cafea sau tinand o usa deschisa pentru ei, este imposibil de subestimat cum puteti face ziua cuiva mai buna doar prin faptul ca sunt neobisnuit de draguti cu ei.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.