Auto-reflexia te ajuta sa duci o viata mai buna

Cea mai mare parte a vietii mele, ai putea spune ca am trait cu o lipsa totala de intentie! Intotdeauna am fost ocupata, miscandu-ma intotdeauna de la proiect la proiect, adaugand mereu tot mai mult in viata mea – dar niciodata pauza pentru a reflecta si a pune la indoiala actiunile mele.

Ca urmare, am pierdut o multime de timp in cercuri, muncind din greu, dar nu lucrau de fapt la nimic care mi-a influentat viata. A fost stresanta si sincera, demoralizanta pentru ca am investit atat de mult din mine si am simtit ca nu primesc nimic in schimb.

Abia dupa ce am aflat despre viata intentionata mi-am dat seama ca mi-am pus intrebari si am luat timp pentru ca auto-reflectia nu era o pierdere de timp – de fapt, era cel mai important lucru pe care l-as putea face daca as vrea sa traiesc o viata semnificativa.

Daca sunteti gata sa coborati din banda de alergare si sa deveniti un creator constient al propriei vieti, aici sunt cateva intrebari pentru a inspira traiul intentionat:

De ce fac asta?
Aceasta este o intrebare inselatoare simpla! Cred ca prea adesea presupunem ca stim raspunsul la acesta, dar cand ne oprim cu adevarat si ne gandim, raspunsurile noastre ne pot surprinde. Cand am inceput sa-mi pun aceasta intrebare, mi-am dat seama ca nu am nici o idee de ce faceam multe lucruri pe care le-am facut! Cel mai bun raspuns pe care as putea sa-l prezint a fost adesea pentru ca „asta e ceea ce fac toti ceilalti” si m-a facut sa-mi dau seama cat de mult am internalizat asteptarile celorlalti.

Pentru ce fac asta?
Chiar mi-as fi dorit sa fiu intrebata mai des cand eram mai tanara – as fi economisit mult timp si bani. Faceti lucruri pentru ca vreti sau pentru ca va eteama sa lasati pe altcineva in jos? Este bine sa faceti lucruri pentru alti oameni, dar asigurati-va ca sunteti constienti de ce fel de persoana este, inainte de a va investi timpul.

Exista o cale mai simpla?
Cand ma confrunt cu o problema sau o sarcina, am observat ca primul meu instinct este sa reflectez lucrurile si sa fac situatia mult mai complicata decat trebuie.

Nu sunt sigur daca aceasta natura umana sau pur si simplu un obicei rau pe care l-am luat, dar am descoperit ca a lua un moment pentru a intrerupe si a cauta o solutie mai simpla a fost schimbarea vietii.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.