Sa ne incredem in experti? Partea a II-a

Articolul trecut l-am incheiat cu o postare a autoarei Cait Flanders care m-a surprins. Pot spune chiar ca m-a lovit tare, mai ales ca cineva care isi face viata sa fie „expert” in productivitate. Dar m-a lovit si altceva: faptul ca are dreptate! Exista atat de multi experti acolo, care ne spun ce sa facem la cati bani pentru a economisi, cum sa muncim si cum sa ne traim viata. Daca cineva se poate numi singur expert, in cine ar trebui sa avem incredere si sa credem ceea ce spun?

Atunci am realizat ca trebuie sa ajung la aceasta idee, asadar, iata opinia mea in legatura cu acest subiect:

Mari experti sunt cei care

  • Au facut toata munca. Acest lucru este evident, dar usor de uitat. Eu unul ador sa urmez autorii de carte, mai degraba decat bloggerii, din acest motiv. Cei mai buni experti nu au opinii despre un subiect, asa cum poate oricine de pe internet – cerceteaza un subiect, experimenteaza si il exploreaza de ani buni.
  • Nu le este frica sa fie vulnerabili. Expertii sunt oameni, ca toti ceilalti de pe planeta. Ar trebui sa fie deschisi cu privire la esecurile lor, pe langa impartasirea succeselor lor. Cand un „expert” nu este deschis despre unde si cand esueaza si se preface ca este perfect, devin mult mai putin credibili. Cautati experti care inca pun intrebari, care nu se prefac ca stiu totul despre un subiect.
  • Nu ar trebui sa vorbeasca de pe un piedestal. Nu este nimic mai rau decat sa citesti sfaturi peste sfaturi. Aceasta caracteristica nu poate fi utilizata ca expert in lista mea. Dar nu conteaza. Cautati pe cineva care nu este pregatit sa fie perfect.
  • Sunt mult mai departe in procesul de invatare decat voi. Desigur, exista mai multe variabile de luat in considerare decat aceste obiective.

Bucurati-va de conversatie!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.