Cate ceva despre minimalism

Vorbesc mult despre modul in care „a trai cu mai putin” mi-a schimbat viata, dar nu impartasesc adesea toate detaliile, asa ca aici este completul meu minimalism inainte si dupa.

A fost amuzant sa scriu pentru ca este intotdeauna placut sa reflectezi si sa vezi cat de departe ai ajuns, nu crezi? Viata nu se dovedeste deloc a fi asa cum te astepti si asta este cu siguranta valabil pentru mine. Pana la urma, cand am pornit pe aceasta cale in urma cu aproape un deceniu, habar nu aveam pentru ce ma aflam.

Desigur, am avut cateva asteptari-un dulap superb , dar functional, o garderova capsula, usor de urat, si un echilibru. Insa viata mea depaseste mult dulapul, casa si finantele mele … cariera mea, familia mea si, cel mai important, chiar si credintele mele s-au schimbat.

Casa mea inainte de minimalism

„ Infundarea nu este decat o decizie amanata .” – Barbara Hemphill

In anii dinaintea minimalismului, am locuit intr-o locuinta de oras cu doua dormitoare cu dimensiuni rezonabile. Nu stiu exact cat de mare a fost; probabil mica dupa standardele americane, dar era cu siguranta mai mult spatiu decat imi trebuia. In schimb, casa mea se revarsa de aglomeratie si era o sursa constanta de anxietate. M-am straduit sa-mi inchid usa dulapului, a trebuit sa amestec hartii si cine stie-ce de fiecare data cand m-am asezat la o masa si am calcat in mod constant peste lucruri.

M-am simtit coplesita si, la vremea respectiva, am crezut ca se datoreaza faptului ca casa mea era atat de mizerabila. Curatam intotdeauna, dar cumva, treaba nu a fost niciodata facuta. Erau prea multe pentru a tine pasul. Nu a fost distractiv, dar pot vedea acum ca a fost doar varful aisbergului. Curatarea constanta a fost o durere, dar adevarata cauza a stresului si a anxietatii mele nemaivazute a fost dezordinea in mintea mea .

Vedeti, adevarata problema cu prea multe lucruri nu este cu bunurile voastre fizice; in schimb, sunt deciziile pe care le reprezinta.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.