In viata trebuie sa iti setezi obiective eficiente

Desi nu exista nici o indoiala ca stabilirea unor termene ne poate ajuta sa ne atingem obiectivele – la urma urmei, responsabilitatea ne ajuta sa le mutam de la „vise intr-o zi” la activitati active – dar, din motive de auto-bunatate, nu trebuie sa uitam sa le punem la indoiala cu un ochi critic.

Daca un termen limita provoaca stres sau anxietate, trebuie sa ne intrebam valoarea. S-ar fi putut sa va promiteti o casa curata in seara zilei de duminica – dar merita sa va petreceti timpul de odihna sau timp de calitate cu familia? Este posibil sa va mentineti la un termen limita impus de sine, care nu trebuie sa existe? Ai putea sa fii mai bun pentru tine, mutand poarta si, poate, alinandu-ti mai bine actiunile la valorile tale?

Acelasi lucru este valabil si pentru obiectivele pe termen lung; poate ca ti-ai spus ca vei avea propria ta casa pana la o anumita varsta sau vei pierde o anumita greutate pana la sfarsitul lunii. Daca da, ar trebui sa va intrebati daca aceste termene va ajuta sau va ranesc. Acest tip de setare a obiectivelor nu functioneaza pentru toata lumea si trebuie sa fim atenti la modul in care ne simtim; adevarul este ca termenele sunt, uneori, inutile sau chiar drepte, iar intrebarea este un act esential al ingrijirii de sine.

Zilele noastre se invart in jurul valorii de nivelul natural al energiei si a nivelului de dispozitie, deoarece este mai usor decat incercarea de a le suprascrie. In loc sa luptam impotriva naturii, alegem sa o imbratisam si sa mergem cu fluxul. In loc sa incercam sa ne aliniem activitatile zilnice la nivelurile noastre de energie, incercam sa ne fortam in rutine stricte si uneori arbitrare.

Ar trebui sa invatam ca este mult mai eficient sa nu mai incercam sa ne fortam sa facem ceva care se simte nenatural. Cel mai bine este sa ne aliniem actiunile cu nivelul de energie, sa lucram cu ceea ce se simte bine pentru corpul nostru si sa renuntam la ceea ce nu ne place.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.