Viata fara telefon

Ieri am vazut noul film Star Trek cu prietena mea si m-am gandit la smartphone-ul meu, care era acasa, pentru o parte semnificativa din acesta. M-am gandit la ceea ce imi lipsea – texte, alerte twitter si @mentions, e-mailuri si orice altceva. Pe parcursul filmului am fost nelinistit; socant in jurul scaunului meu si mintea mea ratacea spre un paradis al telefonului mobil de alerta, sunete si zgomote.

Te plimbi incet intr-un paradis al telefonului mobil. Iti scoti telefonul din buzunar. 67 de alerte noi. 32 de persoane ti-au redistribuit tweet-ul! 20 apreciaza statutul dvs. de Facebook! 15 noi adepti pe twitter! Esti faimos! Esti un rockstar! Stai, un sunet * fling * tocmai a venit de pe telefon! Ce este asta? 10 mesaje noi de e-mail !? Ce spui? Unul cu un cupon uimitor pentru 95% reducere la Starbucks? Patru raspunsuri de la joburile solicitate? Unul de la Amazon despre comanda dvs. care tocmai a fost expediat?

Cand te uiti cu privirea de pe telefonul tau, te invarti incet, inconjurand peisajul digital din jurul tau. Esti un pionier. Un rebel. Un maverick digital. Esti un Dumnezeu printre muritorii din era digitala. Un rege intr-un paradis digital.

Un nou prieten

Cand mi-am cumparat primul iPhone, telefonul mobil a incetat sa mai fie telefonul meu si a devenit, ca sa spun mai ciudat, un prieten. Sigur, este destul de misto cum faci lucrurile sa mearga, dar poti sa faci poze si sa te conectezi cu oameni din intreaga lume? Noul meu amic a facut atat de multe, atat de frumos, incat nu am vrut niciodata sa-l las sa plece. A fost bun ca parte din mine. Un smartphone se poate simti ca un paradis – un peisaj de vis bogat si plin de vise, care te conecteaza cu zeci sau chiar cu sute de oameni simultan. Atunci cand esti conectat, esti distrat, incurcat si conectat. Vei putea sa te conectezi cu prietenii tai, sa inveti ce fac si sa ai acces la aproape fiecare persoana si informatii existente. Cand te gandesti la asta, este absolut incredibil.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.