Anxietatea a devenit o problema serioasa

Pe masura ce trecem prin viata noastra, ne povestim o multime de povesti despre felul de persoana care suntem si viata pe care o ducem. Si odata ce credem povestile pe care ni le spunem (precum si cele pe care le spunem lumii despre cine suntem). Astazi, ne gasim participand la mai multe povesti decat am avut pana acum, ceea ce ne face pe toti sa fim anxiosi ca iadul.

Nu este nimic in mod inerent in neregula cu povestile. Povestirea este ceea ce ne face oameni. Lasand la o parte povestile pe care ni le spunem doar pentru un singur paragraf, suntem inconjurati de o multime de povesti pe care, in mod colectiv, le consideram adevarate. Majoritatea societatii functioneaza bine datorita povestilor pe care le credem adevarate. Banii, granitele dintre tari si contractele legale sunt doar povesti simple. De asemenea, participam la multe povesti la nivel personal. Majoritatea acestor povesti sunt atasate de identitatea noastra (cine ne credem noi insine). Mai ales in lumea digitala, nu este nevoie de mult sa ne atasam de aceste povesti …

  • Un tweet amuzant aleatoriu pe care il trimiteti devine viral, ceea ce va ofera o validare suplimentara ca sunteti amuzant si va conduce sa incercati sa incercati lucruri amuzante in viitor. Esti o persoana amuzanta!
  • Publicati cateva imagini pe Instagram si, dupa ce obtineti o multime de like-uri, supraestimati cum aratati in fiecare imagine pe care o postati dupa aceea. Esti un influencer de fitness!
  • Dupa ce colegii tai iti spun cat de grozav esti ca raspunzi atat de tare la mesaje, activezi alertele pentru fiecare e-mail care vine pe telefon si ramai la curent cu toate mesajele care vin pe Twitter, Facebook, Instagram , Slack, Gmail si orice alta aplicatie. Esti o persoana cu reactie!

Inainte de a trai astfel de vieti digitale complexe, aveam mai putine povesti de intretinut. Am fost sotie, fiica, parinte, comerciant, persoana de credinta, ateu, cititor avid, calator mondial sau amator de cafea. Astazi, ocupam aceste povesti si multe altele. Acum suntem, de asemenea, blogger, networker si cineva care ramane conectat la tot ce se intampla in lume.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.