Cum sa va calculati energia

Energia noastra pe parcursul zilei nu este consecventa si, din acest motiv, nici nu ne concentram, nici nu ne marim productivitatea. Din fericire, totusi, exista cateva modalitati de a calcula exact cand aveti cea mai mare energie pe parcursul zilei, astfel incat sa puteti lucra in jurul valorii de energie pe care o aveti; a face lucruri mai productive si mai semnificative atunci cand aveti cea mai mare energie si lucruri mai putin importante atunci cand energia dvs. scade natural.

Odata ce aflati cand varfurile dvs. de energie, exista o multime de modalitati de a lucra in jurul acestor ore. Puteti:

Blocati acel moment in calendar. Imi place sa blochez in zilele de 10 a.m.-amiaza in calendarul meu cele mai multe zile (atunci cand sunt varfurile mele de energie). Cand blocati timpul de varf al energiei in calendarul dvs., oamenii vor presupune ca aveti intalniri sau alte angajamente importante in acel moment si este putin probabil sa va intrerupa.
Profitati de reducerea consumului de energie, facand o munca creativa. Sunteti mai creativi cand avetii cea mai mica energie, pentru ca este mai putin inhibat creierul si nu tine cont de ideile pe care le genereaza. Profitand de acest lucru, lucrati la sarcini creative atunci cand aveti mai putina energie.
Lucrati, faceti o pauza si goliti mintea atunci cand energia dvs. scade. In acest fel puteti sa acumulati cat mai multa energie pe care sa o folositi in orele de focalizare.
Tineti minte primele momente ale oamenilor din jur. Daca aveti oameni cu care va intalniti adesea – observati atunci cand au cea mai mare si mai putina energie. Daca lucrati cu o gramada de pasari matinale puteti face echipa dvs. mult mai productiva prin planificarea unor intalniri mari si a unor proiecte pentru dimineata si nu amanand lucrari importante pentru mai tarziu in aceasta zi.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.