Cum pun corporatistii mana pe un job bine platit?

Ne-am intrebat adesea cum reusesc oamenii de succes sa ajunga in pozitii superioare intr-o corparatie de calibrul P&G. Calificarea cu siguranta ca este un motiv bine intemeiat, dar mai contribuie ceva ce nu toti suntem capabili sa aplicam in strategia de angajare: negocierea. Da, negocierea conditiilor de lucru (masina de serviciu, laptop de serviciu, birou personal etc) dar si remuneratia, care trebuie sa fie pe masura a ceea ce putem oferi:

-Alison Green (Ask a Manager) recomanda sa raspundeti la intrebare in timpul unui interviu prin simpla oferire a gamei de salariu pe care o cautati. Daca sunteti presat sa dezvaluiti mai multe, Green va sfatuieste sa raspundeti: „Eu pastrez aceste informatii confidentiale, dar domeniul pe care il caut acum este…” sau „Angajatorii mei anteriori au considerat intotdeauna ca informatiile sunt confidentiale, cautand … „.
-Cand vi se solicita istoricul salariilor in timpul unui interviu, intrebati despre intervalul de salarizare al pozitiei si / sau spuneti ca sunteti dispus sa acceptati o oferta „competitiva”.
– Daca doriti sa evitati sa raspundeti la intrebare deoarece ati fost platiti intr-o pozitie anterioara, dar angajatorul potential continua sa solicite un raspuns direct, Lelia Gowland sugereaza: „Salariul meu anterior a fost sub valoarea de piata la (salariul curent) asa ca pe baza setului meu de competente, a experientei si a cercetarii despre aceasta pozitie, caut (gama salariilor).”
– Daca completati un formular online, incercati sa introduceti „n / a” sau „negociabil”. Daca sunteti obligat sa introduceti un numar, puneti „0 – sau, daca trebuie sa utilizati un numar mai mare decat 0, utilizati ceva care in mod evident nu este salariul dumneavoastra real, cum ar fi 1.000 lei. Colaboratorul Forbes, Liz Ryan, recomanda o strategie mai detaliata care implica introducerea salariului tinta ori de cate ori formularul online cere summe salariale anterioare si utilizand o sectiune independenta pentru a explica metoda dumneavoastra.

Acestea fiind spuse, un sondaj realizat de PayScale a dezvaluit acest dublu standard dublu privind candidatii care nu isi dezvaluie salariile anterioare: „O femeie care este intrebata despre istoricul salariului si refuza sa dezvaluie castiga cu 1,8% mai putin decat o femeie care dezvaluie. Daca un om refuza sa dezvaluie, el primeste in medie cu 1,2% mai mult.” Tinand cont de aceste recomandari si pastrand in minte conditiile in schimbul carora vom presta cele mai bune servicii din domeniul pentru care ati optat, nimic nu va va mai opri sa puneti mana pe un post vacant si bine platit!

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.