Pentru a duce o viata mai intentionata, incercati sa renuntati

Takeaway: noua carte a lui Cait Flanders, Adventures in Opting Out: A Field Guide to Leading an Intentional Life, exploreaza modul in care ne putem indeparta de implicit si alegem o viata ghidata de intentie si scop. O serie de idei la care sa ne gandim: modul in care cultura noastra si povestile despre care ni se spune ne modeleaza valorile si obiectivele; folosind intuitia pentru a identifica ceea ce apreciem cu adevarat; semne ca ar trebui sa renuntam; si cum sa raspunzi la judecata critica in jurul alegerilor tale.

Multi dintre noi suntem familiarizati cu scenariul implicit: mergeti la scoala, obtineti note bune, gasiti un loc de munca, intalniti un partener, stabiliti-va si loviti galeata chiar la sfarsit. Acestea sunt povesti vechi transmise din cultura noastra, din mass-media si din oamenii din viata noastra. Dar daca ai renunta la scenariu si ai facut alegerile pe care ti le doresti cu adevarat?

Cait Flanders isi traieste viata si este o idee pe care o exploreaza in noua ei carte, Adventures in Opting Out. Ascultatorii de podcasturi de multa vreme s-ar putea sa-si aminteasca de Cait din episodul 13, unde am discutat despre daca sa primim sau nu sfaturi de la experti. In aceasta saptamana am fost incantat sa revin la spectacol pentru a vorbi despre a doua ei carte (prima ei versiune, Anul mai putin, este, de asemenea, o lectura minunata!).

Aventurile in renuntare se adancesc intr-o idee pe care cu totii trebuie sa o auzim chiar acum: puterea de a trai intr-un mod care este adevarat pentru cine suntem, in loc de ceea ce lumea asteapta de la noi. Asta include renuntarea: luarea deciziei de a lucra pentru tine, de a nu avea copii, de a urmari un stil de viata nou – renuntarile sunt interminabile. Cartea prezinta o oportunitate minunata si distractiva de a reflecta asupra acestei teme, astfel incat sa putem face alegerile care ne vor ajuta sa ducem o viata mai intentionata si mai semnificativa.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.