Lucram de acasa, lucram eficient – III

Lucrati concentrat dimineata, inainte de a va conecta la stiri. Un studiu care i-a expus pe participanti la doar trei minute de stiri negative dimineata a constatat ca participantii au o probabilitate mai mica de 27% de a se considera fericiti la sfarsitul zilei. Informatiile pe care le consumi in fiecare zi conteaza. Acest lucru este valabil chiar si cand vine vorba de consumarea informatiilor. Pentru a impiedica ca vestile zilei sa-ti amortizeze starea de spirit pentru tot restul zilei, ia in considerare sa te conectezi la noutatile din ziua urmatoare dupa ce vei termina cele mai importante sarcini dimineata.

Programeaza stirile si timpul de distragere. In afara de a ramane departe de stire primul lucru dimineata (daca puteti), luati in considerare programarea timpului pentru a fi la curent. Acest lucru va permite sa tindeti la distrageri in mod intentionat, in loc sa va conectati la site-urile de stiri atunci cand va simtiti stresati. Aceasta mica schimbare te face sa te simti mai mult in controlul zilei tale.

Daca va simtiti anxiosi, lucrati la sarcini care nu necesita o concentrare profunda sau gandire. Momentan este un moment nelinistit pentru aproape toata lumea. Totusi, sentimentele noastre de anxietate nu sunt consistente pe parcursul zilei; ele refugiaza si curg. Cand va simtiti deosebit de anxiosi, luati in considerare sa lucrati la sarcini care nu necesita o concentrare profunda sau gandire – si folositi aceste sarcini usoare pentru a va incalzi la cele mai provocatoare mai tarziu. Pe masura ce ziua avanseaza, asigurati-va ca potriviti ceea ce lucrati cu modul in care va simtiti.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.