Sunt o lamaie lenesa. Si ce daca?

Citeam o carte despre cum sa fii mai productiv intr-o lume a distragerii, insa eu sunt o persoana lenesa. Acest lucru ii surprinde pe unii oameni, in special avand in vedere ca scriu articole despre productivitate.

Ia o zi libera, de exemplu. Uitati aventurile – preferinta mea pentru acest timp liber este sa stau pe canapea, sa vizionez documentarele Netflix si sa citesc. Si o saptamana? Sunt tipul de persoana care prefera sa ramana acasa si sa manance pizza in loc sa calatoreasca lume. Din fericire pentru mine, aceasta lenevie este tocmai ceea ce ma face atat de productiv. Si asta este un fapt sustinut de stiinta.

Lenea este o arta pierduta. Nu ma refer la lenea in sensul de a umple fiecare moment cu distragere. Vreau sa spun lene buna, atunci cand alegme sa nu facem nimic. Intr-o lume de distragere constanta, rareori ne punem picioarele noastre mintale. In schimb, ne petrecem timpul liber rasucindu-ne intre distragerile noi – trecand de la verificarea e-mailului, citirea stirilor, navigarea pe Facebook si asa mai departe – activitati care ne fac adesea si mai obositi.

In orice moment, atentia noastra este fie concentrata, fie nefocalizata. Focusul acorda toata atentia – este ceea ce ne permite sa facem treaba, sa purtam convorbiri semnificative si sa ne miscam vietile inainte. Dar, dupa cum se dovedeste, cercetarile arata ca neocuparea este la fel de puternica, desi in moduri diferite. In timp ce focalizarea ne face mai productivi, neocuparea ne face mai creativi.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.