Sa ne incredem in experti?

Exista o multime de oameni care se numesc experti si ca o persoana care scrie carti, da discursuri si are un podcast despre a deveni mai productiv, m-as include in aceasta categorie.

Iata cum stau lucrurile despre sfaturile expertilor, insa: traim intr-o lume in care ei se pot numi experti. Cont social media sau profil LinkedIn si boom! Se pot eticheta experti, „lideri” sau, cel mai rau dintre ei, „guru”. Deci, cum sa separati expertii reali de toti ceilalti?

Cu noua ani in urma, Cait Flanders a inceput un blog intitulat 30.000 de dolari din datorii si a scris despre diversele sale experimente pe finante personale. Site-ul ei a decolat, devenind foarte repede unul dintre cele mai populare bloguri de finante personale de pe internet.

Un experiment pe care l-a realizat pentru site-ul web, facand cumparaturi pe tot parcursul anului, unde si-a economisit jumatate din venituri si nu a cumparat nimic, care a fost si subiectul primei sale carti, The Year of Less , pana in prezent, a devenit una dintre cele mai vandute memorii ale finantelor personale din toate timpurile.

Apoi, intr-o noapte, Cait a decis sa le impacheteze pe toate. Ea a publicat o postare pe blog in care imi amintesc inca aterizarea in casuta de e-mail, cu numele „De ce ma retrag din blogurile personale” si, de la aceasta data, nu am postat aproape nimic online. Si-a impachetat contul de Twitter, pagina de Facebook pentru blogul ei, podcast-ul ei si orice altceva. A disparut.

In acea postare, ea a scris despre blogging:

„Nu mai este atat de distractiv. Am deschis pentru a deschide noi filele browserului si pentru a vizita blogurile oamenilor. Apoi am impartasi actualizari de viata, ce am facut si am avut o conversatie grozava cu un prieten. Acum, se simte ca fiecare platforma (bloguri, socializare etc.) este un loc unde oamenii sa fie auziti. Ni s-a spus ca trebuie sa construim, sa crestem, sa facem bani si sa avem toate raspunsurile. Trebuie sa fim experti. Nu vreau sa fiu expert. Vreau doar sa fiu om ”.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.