Cele 3 intrebari pe care managerii ar trebui sa le adreseze in cadrul unei intalniri

Recent am vorbit cu un director care conduce in jur de 150 de angajati la o companie mare. Undeva in conversatia noastra, el a mentionat in mod nemaipomenit o tactica de management pe care credeam ca este prea bine sa nu o impartasesc: cele trei intrebari pe care le adreseaza fiecare angajat in timpul intalnirilor unu-la-unu.

  • De ce ai nevoie?
  • Ce iti sta in cale?
  • Ce pot face ca manager al tau incat sa te ajute pe viitor?

Aceste intrebari devin cam evidente odata ce dati cuiva o viziune si un scop si le puneti pe picioare. Angajatii inteligenti trebuie sa fie gestionati, nu sa fie subestimati. Cei mai buni manageri executa interferente pentru angajatii lor, inlaturand obstacole si ajuta cand este nevoie. In plus, in timp ce oamenii inteligenti nu au nevoie de micromanagement, ei au adesea nevoie de indrumare si ajutor.

Acest manager (care a cerut sa ramana anonim) a mentionat si altceva: ca se intalneste lunar cu fiecare persoana din echipa sa. Fiecare dintre aceste intalniri dureaza in jur de 15-30 minute – si acolo isi desfasoara activitatea. Aceste intalniri ii permit sa adune informatii, sa dau seama ce probleme trebuie sa rezolve si sa se asigure ca toti cei din echipa sunt aliniati in aceeasi directie.

Intrebarile sunt simple, dar importante. Daca sunteti manager, asigurati-va ca ati punctat toate cele trei in timpul urmatorului set de intalniri individuale – si daca doriti cu adevarat sa va jucati, conduceti aceste intalniri mai des.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.