Trebuie sa oferiti istoricul salariilor viitorului angajator?

Atunci cand mergeti la un interviu de angajare, trebuie sa va oferiti istoricul salariilor? Din ce in ce mai multe orase si state s-au orientat catre diferentele de salarizare intre femei si barbati, impiedicand angajatorii sa solicite istoricul salariilor in timpul interviurilor, in timp ce Amazon si alte companii fac o schimbare pe cont propriu. Retineti ca, in functie de legea particulara, este totusi legal ca societatile sa solicite acest istoric pentru salariul dumneavoastra. Sa vorbim despre asta astazi! Care sunt strategiile dumneavoastra pentru a raspunde intrebarilor legate de istoricul salariilor pe cererile de locuri de munca si in interviuri?

Iata ce spune un citior trecut prin aceasta experienta:

„Am avut 3 interviuri cu o firma cunoscuta. Am 5 ani de experienta in domeniul pentru care aplic. Firma a postat online salariul oferit. La sfarsitul celui de-al treilea interviu mi-au pus salariul curent pe care l-am avut pana de curand la firma la care lucram. Le-am spus ca este o oferta mai mica cu 40.000 $ decat salariul asociat pentru primul an. Prin intermediul recrutorului mi-au oferit salariul meu actual si apoi am crescut cu 20.000 $. Am refuzat, dar de ce s-ar intampla acest lucru?”

Este exact genul de problema pe care toata noua legislatie intentioneaza sa o previna. Cea mai buna aparare este o ofensa buna – si cunoasterea raspunsului la intrebarea salariala. Recomandarile din partea expertilor in cariera despre cum sa pregatesti cu atentie intrebarea cu privire la viitorul salariu vizeaza doua aspecte: gandirea strategiei de raspuns si transparenta moderata.

Voi cum procedati atunci cand angajatorul va intreaba ce sume ati castigat in trecut? Dezvaluiti adevarata valoare a salariului sau o tineti ascunsa? Totusi, experientele altor persoane ne arata ca NU intotdeauna a fi sinceri este un lucru benefic, indeosebi in chestiunile care tin de sfera profesionala.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.