Tehnici actuale de denisipari pentru puturi

Executarea unui foraj poate fi, pentru unele persoane, vazuta ca o lucrare ce nu genereaza consecinte, cu alte cuvinte, conform asteptarilor lor, pot consuma oricata cantitate de apa isi doresc, fiindca resursele sunt inepuizabile. Totusi, orice tip de foraj, fie unul de mica sau de mare adancinme, va avea candva nevoie de o denisipare, deoarece in timp se acumuleaza depozite de pietris si roci care pot afecta calitatea apei potabile generate prin forare.

Serviciul de denisipare este alocat in momentul in care aceste acumulari frecvente de sedimente incep sa afecteze generarea de resursa lichida. Forajul pare secat, iar dumneavoastra deja va ganditi la un alt foraj. In cazul in care sesizati ca generarea apei este tot mai anevoioasa, acela este momentul in care trebuie sa apelati la un specialist in denisipari.

Denisiparea reprezinta operatiunea prin care se curata un filtru, pentru a permite apei sa curge corespunzator. Pe scurt, este vorba despre scoaterea nisipului din foraj, dar si a particulelor mici care impiedica efortul de formare al unui filtru natural, cura si permeabil prin care sa puteti scoate apa din foraj. Prin denisipare, se produce o imbunatatire a permeabilitatii, adica apa va trece mai usor prin foraj, iar pe de alta parte se reduc pierderile, fiindca veti folosi intreaga suprafata a filtrului, apa curgand pe o suprafata mai mare, adica se maximizeaza raza de actiune a forajului, iar la unele foraje se poate constata chiar si o crestere a debitului apei. Cu alte cuvinte, cu cat serviciul de denisipare a fost mai corect executat, cu atat debitul va creste, iar efectele vor fi mai benefice si usor de observat.

Tehnici esentiale de denisipare

Procesului de denisipare trebuie sa i se puna la dispozitie cele mai bune si performante utilaje disponibile la momentul actual, pentru ca rezultatul denisiparii sa fie cel dorit si asteptat de dumneavoastra, si nu un real fiasco. Apelati la o firma specializata in astfel de servicii, care dispune de utilaje performante si specialisti cu experienta in domeniu, fiindca in caz contrar veti ajunge sa preferati un foraj nou.

In momentul de fata, specialistii TopForaje apeleaza la doua tehnici de denisipare, fiecare adaptata unui context specific. Astfel, primul procedeu este dedicat forajelor de mica adancime si poarta denumirea de „lacarit”. La baza, este vorba despre un foraj in care nu se poate interveni cu o pompa Mamuth. Cu alte cuvinte, este vorba despre un proces manual, obtinut cu o lingura de foraj. Procedeul se incheie cu un proces de limpezire a apei, fiind mai scurt decat al doilea tip abordat de specialistii TopForaje.

A doua tehnica de denisipare, mult mai eficienta decat cea mentionata anterior, insa ideala in cazul forajelor de mare adancime, este posibila prin intermediul pompei Mamuth, iar principiul de functionare presupune pomparea inui debit semnificativ de aer pentru ca sedimentele ce au condus la colmatarea forajului sa se desprinda si sa permita apei sa curga in mod corespunzator. Aceasta tehnica de denisipare cu ajutorul pompei Mamuth este sustinuta si de pompa aer lift, gratie careia orice tip de acumulare este efectiv spulberat, iar forajul repus din nou in functiune.

Forajul dumneavoastra nu mai genereaza apa asa cum o facea la inceput? Nu va grabiti sa solicitati executarea unui foraj nou! Specialistii TopForaje va garanteaza cele mai eficiente servicii de denisipare, in conformitate cu cele mai actuale tehnici de denisipare. In functie de marimea forajului, acestia se pot pronunta in legatura cu tehnica de denisipare pe care o vor aplica, insa un lucru este sigur: oricare ar fi tehnica de denisipare aleasa, specialistii TopForaje vor mari durata de viata a forajului dumneavoastra, pentru a va bucura mai mult timp de investitia facuta.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.