Permite greselilor sa te invete

A face o greseala o data este bine pentru ca asa invatam, dar ar trebui sa invatam repede si daca facem aceeasi greseala de doua ori? O voce nemaipomenita din interior este rapida pentru a ne reaminti ca ar fi trebuit sa ne cunoastem mai bine.

Dar, in ultima vreme, am inceput sa ma impotrivesc acestei voci. Mi-am dat seama ca sunt o fiinta umana, frumoasa, care greseste, si e bine ca invatarea are nevoie de timp. In calitate de copii, noi am face probleme matematice mereu, nu un act de cruzime, ci pentru ca este nevoie de o practica repetata pentru a fi mai buna.

Acelasi lucru este valabil si la varsta adulta. Efectuarea de greseli – chiar si atunci cand ele sunt aparent aceleasi de nenumarate ori – nu inseamna ca nu invatam. De fapt, cred ca poate insemna contrariul – mai ales atunci cand consideri ca in viata reala variabilele se schimba mereu.

Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa incercam sa invatam din greselile noastre, dar acceptand ca cresterea poate fi lenta si ca nu este nicio rusine daca nu esti „corect” tot timpul este un dar generos de bunatate pe care il putem toti sa ni-l daruim.

Sschimbarea mintii tale este egala cu esecul – dar dintr-un motiv oarecare, multi dintre noi ne torturam prin lipirea lucrurilor, mult dupa ce ne dam seama ca ne fac nefericiti.

Am vazut acest lucru de multe ori in viata mea; totul de la aparent inconsecvente, la decizii mai importante, cum ar fi sederea intr-o relatie sau un loc de munca, mult dupa data de expirare.

Uneori stiu imediat ca am luat o decizie gresita, iar alteori, dureaza mai mult sa regret alegerea mea, dar in oricare dintre cazuri, ma simt de multe ori rezistenta la o schimbare. Dar de ce? Ce incercam sa dovedim si pe cine incercam sa impresionam? De-a lungul anilor, am invatat ca nu este nevoie sa fii martir; in schimb, ne putem trata cu bunatate, dandu-ne permisiunea de a ne schimba mintea.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.