In seara asta, alege o problema cu care sa dormi

Takeaway: Data viitoare cand ajungeti intr-un impas puternic cu o problema, dormiti pe ea, notand problema inainte de a merge la culcare. Incubarea problemelor nerezolvate peste noapte va permite sa va rataciti mintea, sa va odihniti si sa descoperiti idei pe care altfel nu le-ati avea.

Daca sunteti ca mine, ocazional va veti uita la ceea ce ar putea fi inca cateva ore de lucru la sfarsitul zilei – poate impiedicat de o problema tehnica sau intelegand o modalitate de a conecta idei aparent disparate intr-o prezentare. Orice ar fi, ati ajuns intr-un impas si este posibil sa nu fiti sigur ce sa faceti in continuare.

Tragerea unui all-nighter este o optiune – dar o optiune mai buna ar putea fi sa dormiti la problema.

Iata cum functioneaza ideea: pe masura ce va deconectati la sfarsitul zilei, scrieti o bucla deschisa sau o problema pe care doriti sa o rezolvati si ganditi-va pana a doua zi dimineata. Apoi, du-te la culcare. Pe masura ce te odihnesti, creierul tau va continua sa rezolve problema, ceea ce face mai probabil sa experimentezi un moment eureka dimineata. Incercati sa va culcati intotdeauna cu o problema in minte pe care doriti sa o rezolvati.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.