Incepe un jurnal

In ultima vreme m-am gandit mult la modul in care pot adauga valoare vietii tale. Stiu ca internetul este un loc aglomerat si apreciez cand iti faci timp sa citesti acest blog, asa ca vreau sa ma asigur ca ofer continut cat mai util posibil! Ultimul lucru pe care l-as dori vreodata este sa-ti pierd timpul pretios.

Avand in vedere acest lucru, m-am intrebat care este cel mai bun sfat pe care l-as da cuiva care isi doreste a sa traiasca o viata mai implinita, iar mintea mea s-a indreptat instantaneu spre subiectul acestui post: inceperea unui jurnal.

Tinerea unui jurnaleste un obicei de schimbare a vietii care:

  • va imputerniceste sa traiti cu adevarat pentru voi insiva
  • te invata sa alegi mai intentionat
  • va motiveaza atunci cand va simtiti coplesiti sau in afara controlului

Fara indoiala, crearea unui astfel de obicei este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut vreodata pentru mine si este un instrument puternic pentru o viata simpla si intentionata.

Jurnalul mi-a schimbat viata in multe moduri puternice, dar inainte de a intra in toate detaliile, cred ca este important sa clarificam despre ce este vorba. Da, in functie de persoana, s-ar putea sa implice stilouri colorate si banda de stergere, si da, pentru altii ar putea include inregistrarea activitatilor zilnice dar, in cele din urma, jurnalul este despre constiinta de sine.

Cand suntem ocupati, suntem consumati de sarcinile zilnice si este usor sa pierdem din vedere ceea ce este important. Jurnalul ajuta la combaterea acestei scurte observatii, incurajandu-ne sa ne intoarcem si sa luam in considerare imaginea de ansamblu. Ganditi-va cum ar fi sa incepeti un proiect de cercetare despre dumneavoastra; va observati actiunile si sentimentele dvs. pentru a va cunoaste mai bine. In cele din urma, aceasta constiinta de sine este cheia pentru a iesi din banda de alergat si a trai o viata intentionata si semnificativa.

Inainte de a incepe un jurnal, nu aveam un sentiment puternic despre cine eram sau despre ce vroiam din viata. Vag, stiam ca vreau sa fiu „de succes” si asta ma- facut sa muncesc mai mult si sa cheltui mai mult, dar nu aveam o imagine clara a ceea ce incercam sa obtin. Nu mi-am pus niciodata intrebari cu privire la ceea ce mi-a insemnat succesul si aceasta lipsa de claritate mi-a facut probleme. Pentru ca nu am reusit sa definesc succesul, nu as reusi niciodata sa realizez acest lucru, deci nimic nu mi-a fost de ajuns – era ca o cursa fara linie de finisare.

Jurnalul m-a ajutat sa schimb acest lucru. Am inceput sa scriu in mod regulat, reflectand asupra sentimentelor mele si intrebandu-ma despre modul in care mi-am dorit sa arat si sa simt viata mea. Pe masura ce am castigat clarificari cu privire la cele mai importante lucruri, am reusit sa aliniez actiunile mele la valorile mele si am inceput sa iau decizii mai intentionate cu timpul, banii si energia mea.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.