Frumusetea de a scrie lent

Daca aveti dificultati de scriere, dati-va permisiunea de a scrie mai incet. Acest lucru face ca scrisul sa fie mai distractiv si probabil veti produce mai multe lucruri. Asigurati-va ca scrieti, de asemenea, in mod consecvent si nu va distrageti atentia inainte de timp.

Desi poate parea contraintuitiv, cu cat scrieti mai lent, cu atat mai mult produceti. A scrie lent inseamna a scrie in mod deliberat si adesea cel mai bun mod de a scrie 1.000 de cuvinte intr-o ora este sa va asezati cu intentia de a va oferi mai mult timp si de a scrie 300. Scrierea lenta are, de asemenea, o claritate mai mare.

Scrierea (sau a face orice altceva) incet si in mod consecvent nu numai ca te va face mai prolific – de asemenea, face ceea ce faci mai distractiv. Voi savurati munca si sarcinile nu mai sunt o obligatie. Va bucurati mult mai mult de proces. Daca scrieti lent, este important sa scrieti fara distragere. Nu conteaza daca lucrati intr-un ritm mai lent si mai deliberat – ceea ce pierdeti in viteza pe care va compenseaza in intentionalitate.

Lectia este simpla: adesea, cea mai buna modalitate de a functiona mai bine este incetinirea. Asa cum Seth Godin a scris recent, uneori cea mai eficienta modalitate de a oferi o prezentare de cinci minute este „sa oferiti o prezentare de patru minute si sa va ocupati de timpul acordat”. Cateodata, cel mai bun mod de citire este lent – conexiuni mai profunde cu ceea ce deja stiti.

Nu conteaza cat de incet scrieti sau lucrati – ceea ce este mai important este ca scrieti cu intentie si consecventa.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.