Cum sa ai propriul sistem de recompense

Iata cateva sfaturi pentru a va crea propriul sistem de recompense:

  • Lansati un echilibru care va va permite sa deveniti o persoana mai buna. Tratarea dvs. este placuta, dar un sistem de recompense prea generos nu va fi eficient pentru a va ajuta sa faceti imbunatatiri pe termen lung. In timp ce proiectarea sistemului dvs. de recompense ar trebui sa fie distractiv, reflecta de multe ori daca sistemul dvs. este util in timp.
  • Identificati recompensele potentiale prin cautarea viciilor dvs.: Cu ce vicii va rasfatati cel mai adesea, va simtiti cel mai tentati sau va confruntati cu vina atunci cand faceti asta? Aceste activitati pot face cele mai bune recompense. Vina este, de asemenea, un sentiment incomod care merita confruntat si poate fi un semn ca un viciu nu merita timpul si energia.
  • Rasplateste-te pentru ca nu faci obiceiuri proaste. Exista obiceiuri din care ar putea sa va abtineti – cele pe care nu doriti sa le utilizati ca recompense. De exemplu, va puteti rasplati cu doua puncte01 pentru fiecare zi in care nu va mancati prea mult.
  • Concentrati-va pe obiceiurile care nu sunt deja automate. Am obisnuit sa citesc cateva ore in fiecare zi si asa ar fi inutil sa ma rasplatesc pentru asta (chiar daca lectura este unul dintre cele mai valoroase obiceiuri). Punctele ar trebui sa necesite eforturi pentru a obtine.
  • Rasplateste-te proportional cu efortul necesar. Ar trebui sa va rasplatiti pentru cat efort ati introdus in sistem ca intreg. Pe masura ce obiceiurile dvs. se solidifica – iar acestea va vor schimba relativ rapid – sau va veti rasplati cu puncte mai putin obisnuite, efortul pe care il introduceti in sistem ramane relativ constant.
  • Concentrati-va pe cele mai valoroase obiceiuri. Cele mai valoroase obiceiuri sunt cele care influenteaza multe alte parti din viata ta. Identificati aceste obiceiuri si le faceti centrale in sistemul dvs. de puncte.
  • Recompensarea cu puncte obisnuite face ca investitia in activitatile dvs. pozitive sa fie distractiva, in timp ce inlaturati vina pe care o simti adesea pentru ca va tratati. Aceasta idee a fost una dintre cele mai utile schimbari pe care le-am implementat in viata mea de foarte mult timp.
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.