Cum sa ai productivitate?

Pana acum, inspiratia pentru acest proiect a venit din tot felul de locuri. Carti, interviuri, tabara de oncologie, prieteni, familie si, in acest caz, calugar budist.

Am vizionat recent o discutie a lui Ajahn Brahm in care a explorat cum pot fi afectate productivitatea si fericirea atunci cand va micsorati asteptarile. In cuvintele sale, atunci cand esti increzator si poti sa te distrezi, sa te relaxezi si sa iti faci griji in a te dovedi in fata celorlalti. Acest lucru te impiedica sa ghicesti in al doilea rand si te ajuta sa iti arunci propriul drum din ceea ce astepti.

Acesta este un sfat tactic, dar este si unul practic. Incerc sa fiu productiv in fiecare zi si pot spune ca incerc sa fac lucrurile din cauza stresului si a nefericirii. Incerca sa fii grozav la ceea ce faci, dar sa nu fii prea dur cu tine. Acest lucru este mult mai usor decat facut, desigur, dar reducerea asteptarilor de la tine (si ignorarea celor care vin de la alti oameni) este o modalitate excelenta de a te simti mai productiv.

Asadar, cam aceasta ar fi marea lectie pe care o pot transmite si eu mai departe. Iti doresti sa te transformi peste noapte intr-o persoana productiva? Credeti-ma! Este posibil. Cum? Mai taiati din asteptari. Stiti ca se spune despre dezamgiri ca sunt de fapt amagiri si la fel stau lucrurile si cu productivitatea. Incetati sa va mai asteptati sa bifati toate sarcinile din lista de to-do si nu te mai pedepsi daca nu reusesti sa faci tot ceea ce ti-ai propus, mai ales cand nu depinde de tine.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.